Second Life da Para Nasıl Kazanılır ve Harcanır?

Second Life da Para Nasıl Kazanılır ve Harcanır?  
Konumuz başlığından da anlaşılacağı üzere SL içinde yaptığımız alışverişlerde araç olan Para konusu.
Sl de para kazanmanın yollarını keşfeder,reklam kabiliyetinizde yükse zengin olmanız içten bile değil.Bu konuyu biraz irdeleyelim müsadenizle. :)
Sl in para birimi Lin$'dır.
1 ABD doları = 262 Lin$ eşittir.
Lin$ sl içinde çalışıp-kazanarak,yarışmalara katılarak,camp yaparak ve en çok seçilen yöntem olan ürünler yapıp satarak kazanabilirsiniz.Ben bunlarla uğraşamam derseniz; Kredi kartı & paypal sistemlerinin yardımına başvurabilirsiniz.
Peki nasıl para kazanırım.

Camping Padler:Pek çok yeni kullanıcının seçtiği camping padler bu işe ufaktan başlamanın en iyi yöntemidir.
Bazı mekan sahipleri mekanlarının Trafficini(gelip-giden sayısı) arttırmak için mekanın uygun yerlerine değişik çeşitlerde eşyalar(sandalye,tabeleya tıklamak ve beklemek,yuvarlak renkli daireler vs.) koyarlar.Bunların üzerinde 10 min/ 3 lin gibi ibareler yazar.Anlamı 10 dakika beklersen 3 lin kazanırsın demektir.Yapmanız gereken gezdiğiniz mekanlarda bu tip nesneler gördüğünüzde örneğin sandalye bunun üstüne mauseyle sağ tık, site here bölümünü seçtiğinizde sandalyeye oturacak ve üzerinde belirtilen süre bitene denk bekledikten sonra hesabınıza para aktarımı gerçekleşecektir.

Sl de nasıl iş bulurum/nasıl çalışırım: Sl de iş bulmak zor olmasına karşın eğer yeterli derecede shovmen ve sabırlı birisiyseniz kısa zamanda mekan sahipleri size çalıştırmak istiycektir.Dikkat edilmesi gereken husus yeni başlayan kullanıcıların acele ederek sl i tam öğrenmeden hemen bir işte çalşmak ve para kazanmak istemesidir.Sl de çalışarak para kazanmaya başlamadan önce tüm Sl penceresine,komutlara,menulere,yeterli düzeyde bilgi birikimine sahip olmaya çalışmak en mantıklısıdır.
Sl de iş bulmak için işkur gibi çalışan gruplarda mevcuttur.Bu grupları searctan aratarak ulaşabilir bilgi birikim ve deneyimlerinizi bildirerek yakın zamanda kendinize iş bulunmasını sağlayabilirsiniz.Fırsat buldukça bu konuda sizlere bilgiler sunacağım.

Sl de yarışmalardan para kazanmak:Sl de çoğu zaman yarışmalar düzenlenir.Örneğin en iyi kostüm,en iyi saç,en iyi dans vs. bu tip yarışmalar düzenlenir ve grup mesajları ile sizlere bildirilir.Gruptan gelen mesajlarda ilgili yerin adresi(url) verilir ve oraya teleport olursunuz.Genellikle 20-30 kişiden oluşan yarışmacı grubu olur.Bunlar contest denilen tabelaya kaydedilir.(siz tabelanın ilgili bölümünde Joın seceçeneğini bulup tıklamalısınız) yarışmacı isimleri belirdikten sonra yarışmanın süresi tabeleda belirtilebilir veya yönetici tarafından herkese duyrulur.Yarışma başladıktan sonra her üye beğendiği,kazanmasını istediği avatarın ismini tabelada bulur ve üstüne tıklar bu sayede oy vermiş olur.Tabiki bu yarışmaya kazanmanın en büyük etkeni arkadaş çevresidir.

İş Olanakları

Kısmen ya da tamamen etme vardır Gerçek dünyada olduğu gibi yenilikler ve Second Life dünyasında kar için birçok fırsat vardır. Gece klubü Aç, satmak mücevher, bir kara borsa haline; seçim yapmak senin. Sakinleri Binlerce gerçek ve Second Life firma yaşam gelir.

Örneğin arada, burada sadece bir kaç-sakinleri ve kuruldu şu anda çalıştırmak dünyanın iş meslek ve kısmen ya da tamamen gerçek hayattan yaşam olun. Try searching for these categories via the in-world Find menu: Aylarında dünya menüsünü bulun ile bu kategorileri için aramayı deneyin:
Second life da aşağıda ki iş türlerini yapabilirsiniz.

* party and wedding planner parti ve düğün planlayıcısı
* pet manufacturer evcil hayvan üreticisi
* tattooist
* nightclub owner gece kulübü sahibi
* automotive manufacturer otomotiv üreticisi
* fashion designer moda tasarımcısı
* aerospace engineer havacılık mühendisi
* custom avatar designer Özel Avatar tasarımcı
* jewelry maker mücevher yapımcısı
* architect mimar
* XML coder XML kodlayan
* freelance scripter serbest scripter
* game developer Oyun geliştiricisi
* fine artist iyi sanatçı
* machinima set designer machinima tasarımcısı ayarlamak
* tour guide tur rehberi
* dancer dansçı
* musician müzisyen
* custom animation creator özel animasyon yaratıcısı
* theme park developer tema parkı geliştirici
* real estate speculator gayrimenkul borsa
* vacation resort owner tatil tatil sahibi
* advertiser reklamveren
* bodyguard koruma
* magazine dergi
* publisher Yayıncı
* private detective özel dedektif
* writer yazar
* gamer Oyun
* landscaper
* publicist gazeteci
* special effects designer özel efektler tasarımcısı
* gunsmith tüfek ustası
* hug maker Sarıl yapımcısı

Yorum Gönder

1 Yorumlar