Müslüman kesimin Second Life'ı






Gerçek dünyayı sanal dünyaya taşıyan ve internet kullanıcılarından büyük ilgi gören Second Life’tan sonra şimdi de Müslümanlar için geliştirilen yeni bir Second Life, gündeme bomba gibi düştü.

Henüz beta aşamasında olan Muxlim Pal’ı elbette Second Life ile karıştırmamak gerekiyor; zira Muxlim Pal’ın görünümü Second Life’tan ziyade Sims serisini hatırlatıyor. Müslüman yaşam tarzını daha da iyileştirdiği iddiasıyla ortaya çıkan ve izometrik bölgelerin bir araya gelmesiyle oluşan Muxlim Pal, Müslüman toplulukları bir araya getiren bir platform olarak tasarlandı.

Muxlim Pal’da kullanıcılar kendi avatar’larını oluşturarak bu dünyada kendilerini diğer kullanıcılara ifade etmeye çalışıyor. Ofislerin, alışveriş merkezlerinin ve bunun gibi insanların bir araya geldiği birçok yerin ziyaret edilebildiği Muxlim Pal’ın arabirimi de oldukça sade ve kullanışlı. Navigasyon butonu ile Muxlim Pal’da dünyanın dilediğiniz bir bölgesine gidebiliyorsunuz.

Muxlim Pal, tam olarak bir oyun sayılmasa da, oyunlarda bulunan bazı özelliklere de sahip. Örneğin ‘mutluluk, fitness, bilgi ve ruhsal durumunuz' yaptığınız aktivitelerle doğru orantılı olarak değişebiliyor.

Muxlim.com’un kurucusu Mohamed El-Fatatry’e göre Muxlim Pal’ın geliştirilmesindeki en büyük amaç, batı ülkelerinde yaşayan Müslümanlara ulaşmak ve Müslümanları merak eden ve daha yakından tanımak isteyen batı toplumlarının Müslümanları daha yakından tanımalarını sağlamak.

KAYNAK

Yorum Gönder

2 Yorumlar

  1. oyun hastasıyım...neler yapıyorlar şaşırdım..

    YanıtlaSil
  2. Sl e bir oyun gözüyle bakmak bizi hayal kırıklığına uğratabilir.Çünkü sl gerçek hayatın similasyon haline dönüştürülmüş yansımasıdır.Yani adı üstünde ikinci hayat.

    YanıtlaSil