Second Life ve Cinsellik



Adı üstünde ikinci yaşam olarak isimlendirdiğimiz second life gerçek hayatın bir yansıması olduğuna göre cinselliğinde bu oyunda üst sıralarda ilgi görmesi doğaldır.

Çoğu avatarın Second life da yüzeysel de olsa cinselliği keşfettiği zamanlar olmuştur.Nasıl olmasın ki Second life da milyonlarca kullanıcıya hitap eden bir similasyon olmasının gereği olarak cinsellik konulu bir sürü ürünler üretilmiş ve halen üretilmekte,bazı avatarların bu konuyu para kazanma yöntemi olarak kullandığı,iş bulduğu bir sektör haline dönüşmüştür.

Second life sıkı takipçileri hatırlarlar sırf bu işe konu bir yatak davalık olmuştu.Bu davanın konusunu kısaca hatırlayalım.


Kullanıcılarına ikinci yaşam imkânı sunan internet sitesi Second Life’ta satılan çift kişilik bir yatak, telif hakkı davasına konu olan ilk sanal ürün oldu.

Second Life’ta yatak tasarlayan ve 45 dolara satan Floridalı işadamı Kevin Alderman, başka bir Second Life kullanıcısını, kendi tasarımı olan yatağı taklit edip, sanal âlemde daha ucuza satmakla suçluyor.

Site üyesi çiftlere, konforlu bir cinsel yaşam ve 150′den fazla seks animasyonu vaat eden ‘SexGen’ isimli yatağın tasarımcısı Alderman, site yöneticisi Lindens Labs adlı firmadan kendisine rakip olan kullanıcının gerçek kimliğini tespit etmesini istedi. Avukatların savunmasıysa sanal bir ürünün, gerçek dünyadaki gibi telif hakkına sahip olamayacağı.

Görüldüğü üzere Second life konulu meşhur davalardan biri olarak tarihe geçmiştir.Çünkü ekonomik açıdan kullanmasını bilenler için Second life bir geçim kaynağı olabiliyor.


Bu yazı cinsellik konulu madem biraz detaya inmekte fayda var diye düşünüyorum.

Avatarların elbise alması için nasıl mağazalar varsa,cinsel içerikli ürün satan mağazalarında olması doğaldır.Bu tür mağazalarda her türlü çok fonksiyonlu yatak,cinsel organ,seksi vücutlar,animasyonlar,hud,gestureler 5000 lin$ varan fiyatlarla satılmakta ve kullanıcılar bunları gözünü kırpmadan alabilmektedir.
Seks amaçlı kurulmuş bir nevi genel ev diyebileğimiz her türlü isteğe hitap eden çeşit çeşit kulüpler açılmış ve bu kulüplerde eğlenceli anlar geçiren avatarlarla dolup taşmaktadır.Bu mekanlarda Escort dediğimiz bayanlar,erkekler çalışmakta ve belirli bir ücret karşılığında görevlerini yapmaktadırlar.

Second life sosyal içeriği sayesinde her milliyetten erkek ve bayanın tanışmasına yol açmaktadır.Bu bağlamda gönül ilişkisi yaşayıp,sl de evlenenler hatta bunu gerçek hayata taşıyıp mutlu birliktelikler yaşayanların sayısıda azımsanamayacak kadar çoktur.Sl in dışına taşmadan sadece bu dünyada bir arsa sahibi olup ev kuranlar ve bu evde aile ilişkisi yaşayarak çoluk çocuğa karışan, evlerini beraberce dekore edip mutlu birliktelikler yaşayanlarında vardır.

Sl de seks çoğu insanın ilgisini çektiği kadar bir çok kişininde saçma bulduğu bir kavramdır.Kimileri bu olayın bir sapkınlık belirtisi olarak görebilmekte,kimileri ise gayet doğal bir olay,masumane bir eğlence deyip geçebilmektedir.Her görüşüde saygı duymak gerekir.

Yalnız bu konuda bir uyarı yapmadan da geçemiyeceğim.Çoğu yeni kullanıcı duyduklarından hareketle sadece Sl in seks boyutuyla ilgilenmektedir.Ancak bu konuyla ilgilenirken de Sl de çoğu kullancıyı rahatsız edici boyutlara varacak şekilde uygunsuz teklifler,saçma sapan sözler kullanarak insanları bu oyundan ya da hayattan soğutmaktadırlar.Unutmayınız ki avatar dediğimiz varlıkların içinde ki kişi gerçek bir insan ve duyguları var.Bunu unutarak sanal alemdir ne yapsam yeridir mantığından hareket etmemek gerekir.Karşındaki kişilere reel hayatta nasıl saygılı,seviyeli davranıyorsak bu alemde de aynı şekilde davranmalıyız.Çünkü o gün laf attığın avatar yarın yine karşına çıkacak ve yaptığın davranıştan utanç duymana sebep olacak sözler söyleyebilecektir.Zaten bu tür davranışlarda bulunan kişiler sevilmez ve mekanlardan soyutlanır,banlanırlar.

Yorum Gönder

4 Yorumlar

  1. second lifede oyun pembe görünüyor nasıl düzeltebilirim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ekran kartınızı güncelleyip sonra oyunu silip baştan kurarak deneyebilir misiniz?

      Sil
  2. ya second life de nasıl iş bulabilirim kredi çekmeden para kazanmak istiyorumda yardım edebilirmisiniz

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. direkt dans yaparak kazanabilirsin herkez 42$ veriyor

      Sil