Sanal Dünyada Araç Tasarımı



İnternet ortamında araba tasarımı yapmak istermisiniz. İşte size fırsat. Bu amaçla second life da kurulamn bir fabrikade insanlar kendi tarzına,beğenisine göre araçlar tasarlayabiliyor.

Bu şeffaf fabrikayı araba meraklıları ziyaret ederek bir aracın tasarımında nasıl bir yol izlendiğini,endüstriyel makineler sayesinde aracın aşama aşama montajının nasıl yapıldığını bizzat yerinde görerek izleyebiliyorlar.

Sanal fabrikada dört tekerlekli bisiklet tarzı araçların üretimini sağlayan sistemi Fraunhofer Üretim Mühendisliği ve Otomasyon IPA için araştırmacılar tarafından kurulmuştur. Bu fabrikayı ziyaret etme imkanı buldum.Unutmadan Ziyaret etmek isterseniz adresi için Tıklayın.







Dört tekerlekli motosikletler taşıyıcı robotlarla tek tek işlemden geçmekte ve sonucunda kullanıma hazır bir araç haline dönüşmektedir.




Gerçek dünyada böyle bir fabrika yok ama sanal dünyada tıkır tıkır işleyen, işçileriyle,üretim yapan robotlarıyla,müşterileriyle gerçek bir fabrikadan farkı yok.
Burada asıl önemli olan gerçek bir fabrika kurmaya kalktığınızda bu işlemlerin yürüyebilmesini sanal dünyada da olsa önceden görebilme imkanı sağlamasıdır.Bunları yapmanın sadece bilgi birikimi ve internet bağlantılı bir bilgisayara ihtiyaç duyulduğunu düşünürsek gayet ucuz,masrafsız bir proje anlamına gelmektedir.Geleceğin teknolojik yatırımlarına yön verecek ilginç vede zahmetsiz bir çalışma olarak duran bu projeler, sanal dünyanın yaratıcı fikirler harekete geçirildiğinde ne kadar etkili bir yol gösterici olduğunu görmemize neden olmaktadır.

Yazar:Fahri Allen
Second Life Bilgi Kaynağı

Yorum Gönder

0 Yorumlar