Sanal Borsa ve Second life

Second life kullanıcıları Sl içerinde kazandığı Linden dolarları bir yatırım aracı olarak bu amaçla kurulmuş borsalarda kullanabiliyor. Bu borsalarda satışa sunulan hisseleri ufak bir üyelik prosedüründen sonra alım-satım işlemine geçebiliyorsunuz.Bir broker gibi talimatlar veriyor, değeri düşen hisseyi ucuzken alıp pahalıyken satabiliyor, kar elde edebiliyorsunuz. Peki bu amaçla hangi borsalar daha güvenli derseniz bir süredir güvenlik ve bankaların yasaklanması ile ilgili sorunlar sebebiyle kapalı olan ekim ayında tekrar açılan World Stock Exchange (WSE) ilk başta gelmektedir. Daha sonrasında SL Capital Exchange(slcapex)Virtual Stock Exchange(.vstex) gibi sl borsaları birbirinden bağımsız olarak işlemlerine devam etmektedirler.

Yukarıda verdiğim adreslerden bu sitelere kaydınızı yaptırabilir daha sonrasında second life içerisinde bu firmaların para yatırma makinelerine (ATM) bir miktar para yatırarak üyeliğinizi tamamlayabilir ve ilgili web sitelerinde hisse senedi alıp satmaya başlayabilirsiniz.

Bir kaç uyarı yapmak gerekirse,
-İlk önce küçük hisse alım-satımları yapılmalı birden tüm paranızı yatırıp riske girmemelisiniz.
-Piyasada işlem gören hisselerin ait olduğu firmanın bilgileri incelenmeli,sahibi olduğu varlıklar,güvenilirliği değerlendirilmelidir.
-İlk başlarda hisse alım-satımı size sıkıcı gelebilir ancak biraz daha firmaları tanıdıkça, doğru fırmalara doğru paralar yatırıldıkça kar oranınız artacaktır.

Hepinize bol kazançlı işler dilerim.

Yorum Gönder

1 Yorumlar